laik44 :P jak chcesz to możesz walić jajka do tego :) ale nie wiem jak to będzie smakować ;), ja 3 surowe jaja wciągam przed szejkiem z owsianych :), na dobry dzień ;). I wszystko wchodzi grubo :), jak smakuje połączone to nie wiem ;). I w 10minut jest pełnowartościowe sniadanie wykonane ;) razem z przygotowaniem. Mateusz-gr jeszcze coś takiego [...]
Surowe jaja są gorsze to raz, dwa salmonella nie tylko na skorupce ale i w środku Poza tym strawność białka z surowych o ile mnie nie myli moja pamięć to jedyne marne 60%
surowe jaja to zagrozenie salmonella cukier to kiepskie zrodlo wegli cukier + tluszcze nasycone to tez nie najlepsze polaczenie ogolnie posilek nie ciekawy
Surowe jaja są ciężko strawne i mogą zawierać bakterie... no i jeszcze ten smak. Już lepiej na twardo. Wpisz w wyszukiwarce, już było wiele takich tematów. Zmieniony przez - Siwy_OKS w dniu 2009-05-24 22:40:24
Ja przez jakiś czas piłem co noc surowe jaja i nic mi nie było , tylko przeczytałem o tej mniejszej przyswajalności i mówie "aaa będe gotował sobie codziennie przed snem " i tak wychodzi ze nie jem wcale bo nie mam czasu ich gotowac ;/
Surowe jaja wrzucam do koktajlu ktory robie jak musze zjesc a wychodze z domu i odkad jem ten koktajl na szczescie ani razu salmonelli nie mialem (pfu pfu pfu zeby mnie teraz nie dopadla) ale wlasnie zastanwia mnie to co w pkt. 2 i 3 napisales. Chyba bede musial wymyslic jakies inne danie na wynos :-P
ch***** mit z tymi surowymi jajkami jako magiczny srodek, a fakt jest taki ze to niesie ze soba wiele zagrozen a w niczym nie jest lepsze,tylko gorsze. jak masz watpliwosci to wyszukiwarka surowe jaja i znajdziesz sporo na ten temat, a zeby ugotowac jajka to nie potrzeba duzo czasu pozdro
surowe jaja raczej nie są najlepszym pomysłem, dwie szklanki mleka również mogą stanowić dla wielu osób problem, ze względu na laktozę, jogurt owocowy to raczej źródło sacharozy czyli cukru stołowego. No nie wiem czy bura którą zgarnął od Ciebie kolega luksh_g jest uzasadniona, bo ma trochę racji, że koktajl środki jak na proteinowy. Samych cukrów [...]